21 вересня 2024 року library@pdmu.edu.ua (0532) 52-17-33

Ліна Костенко – жива легенда України. Її твори вивчають у школах та університетах. Виставлена нею планка духовності є неоціненним дороговказом наступним поколінням української творчої інтелігенції і української нації загалом. Її твори прості, життєві, співзвучні кожному з нас. Це більше ніж поезія, –  тут наша історія і філософія, наш спосіб думання, героїка, наші помилки і гіркі розчарування та найголовніше – надія на краще завтра для України та її багатостраждального, нескореного й талановитого народу. Сьогоденна Європа, рівної їй поетеси не має. 19 березня 2024 року нашій Ліні Василівні виповнюється 94 роки.

У 2010 році письменниця презентувала своїм читачам і шанувальникам прозову книжку «Записки українського самашедшего», яка викликала великий суспільний ажіотаж і чи не вперше поставила за основу літературного твору так званий український «комплекс меншовартості».

У 2015 році мала планета Сонячної системи № 290127 отримала назву Лінакостенко.

Поетеса постійно передає на фронт збірки своїх поезій із добрими побажаннями та словами підтримки нашим воїнам-захисникам України. І вважає це найвищою відзнакою своєї творчості.

Шановні читачі, на науковому абонементі книгозбірні ПДМУ маємо твори Ліни Костенко завдяки нашим дарувальникам. Запрошуємо до прочитання!