19 вересня 2024 року library@pdmu.edu.ua (0532) 52-17-33
Нові поповнення книжкових видань в бібліотеці університету

Завідувачка кафедри педіатрії №2 проф. Тетяна КРЮЧКО презентувала бібліотечному фонду ПДМУ новий навчальний посібник «Диференційна діагностика найбільш поширених гастроентерологічних захворювань у дітей», який вийшов у березні 2024 р. та орієнтований на здобувачів ЗВО не тільки за ОПП, а й за ОНП «Педіатрія», «Медицина» та інших фахівців медичної галузі.

У навчальному посібнику представлені сучасні відомості щодо анатомо-фізіологічних особливостей органів травлення в дитячому віці, епідеміологічних та патофізіологічних особливостей розвитку, класифікації, діагностичних критеріїв та оновлених національних протоколів ведення педіатричних пацієнтів з найбільш поширеними гастроентерологічними захворюваннями. Авторами розроблені клінічні кейси та тестові завдання, для більшої зручності матеріал доповнений таблицями, діагностичними шкалами, наочним зображенням різних діагностичних методів обстеження та орієнтовними алгоритмами лікування.

Маємо надію, що дане видання стане одним із важливих інструментів для підготовки висококомпетентних та професійних фахівців.