08 вересня 2024 року library@pdmu.edu.ua (0532) 52-17-33
День міста

29 червня відзначаємо День нашого рідного міста – Полтава!

У вересні минулого року впродовж двох тижнів під час електронного опитування, полтавці обирали нову дату Дня міста серед тих варіантів, що надали полтавські науковці, краєзнавці та музейники, а 24 квітня 2024 року на сесії Полтавської міської ради депутати підтримали встановлення щорічного відзначення Дня міста – 29 червня.

Оспівана багатьма поетами й письменниками, Полтава дивує своєю доброзичливістю та милозвучністю української мови. Вона зовсім не схожа на своїх сусідів-мільйонників за швидкістю і ритмом життя: у Полтаві все «тече» розмірено й душевно. Наша Полтава – це, коли шлях із будь-якої точки міста до центру займає лічені хвилини, так що у полтавців завжди є вибір: або проїхатись, або пройтися пішки. Потопаюча в зелені Полтава змушує милуватися її барвами, насолоджуватися захопливими краєвидами. Події, що відбувалися/відбуваються на Полтавщині впродовж її багатовікової історії, грали, і зараз відіграють, важливу роль у долі України і Європи загалом. Полтава – це один із найвизначніших центрів української національної культури.

Фонд бібліотеки ПДМУ містить значну кількість примірників про історію та сьогодення Полтави: це великі красиві подарункові видання, художня і науково-популярна література. Запрошуємо до центральної читальної зали та наукового абонемента університетської книгозбірні.

https://lib.pdmu.edu.ua/